sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Mitä kuuluu vauvalle?

Meidän vauvalle tuli eilen ikää kuusi kuukautta. Minun piti kirjoittaa Liinan kuulumisia jo kuukausi sitten, mutta sitten viikot jotenkin vahingossa vierähtivät ja nyt hän on jo puolivuotias. En kestä, puolivuotias.

Liinalle kuuluu hyvää. Hän on edelleen erittäin tyytyväinen typy: hän nukkuu hyvin, viihtyy hyvin ja on äärimmäisen sopeutuvainen, joskin välillä hieman ujo. Äkkinäinen sylinvaihto saattaa aiheuttaa jäätävän huutokohtauksen, etenkin, jos syli on vieraampi ja hetki on "väärä". Muuten hän on varsinainen hangonkeksi, joka hurmaa suurilla silmillään jokaisen.

Muutama yö sitten Liinalla oli hieman vatsavaivoja ja ne aiheuttivat yöllä levottomuutta, mutta muuten Liina nukkuu pitkät, hyvät yöunet. Päivällä hän nukkuu oikeastaan missä vaan: autossa, vaunuissa, sängyssä, sitterissä. Nyt, kun ilmat ovat viilenneet, parhaat kolmen-neljän tunnin unet hän nukkuu ulkona vaunuissa. 

Viiden kuukauden neuvolassa hän painoi 7570 g ja oli 65 cm pitkä. Rokotuksista ei tullut kummempia vaivoja, pistokohdat vain olivat turvoksissa ja punoittivat vielä pari päivää neuvolakäynnin jälkeen. 

Eilen Liina aloitti päivänsä kaurapuurolla. Siinä sitä olikin isommilla sisaruksilla ihmettelemistä, kun sisko maisteli ensimmäistä ruoka-annostaan. Joku käkätti ja hihkui selkäni takana koko ajan ja jouduin jossain vaiheessa ajamaan koko porukan pois, että Liina sai syödä rauhassa. Yllättävän hyvin kaurapuuro upposi ja syöminen sujui, vaikka hän ei ollut vielä koskaan rintamaidon lisäksi muuta syönytkään. Päivällä annoin vielä porkkanasosetta ja illalla uudestaan kaurapuuroa. Tänään hän "söi" lisäksi banaanin paloja, tosin niillä leikkiminen tuntui olevan paljon hauskempaa kuin suuhun laittaminen. Vatsavaivoja kiinteistä ruoista ei ole (ainakaan vielä) tullut ja todistettavasti jotain on mennyt ihan mahaankin asti, sillä tänään vaipassa oli porkkanan värinen kakka.

Ryömimisen lisäksi Liina nousee kontilleen ja yrittää sitkeästi päästä eteenpäin, mutta ainakin vielä ryöminen on päivän sana. Ryömimällä pääsee nimittäin salamannopeasti käsiksi mm. lattialla lojuviin värikyniin, laastareihin, perunoihin ynnä muuhun superkiinnostavaan. Lisäksi ryömimällä saa kerättyä kaamean kasan koirankarvoja ja pölyä vaatteisiin. :)

4 kommenttia: