tiistai 22. joulukuuta 2015

DIY joulukoristeet

Myöhäistä iltaa (yötä) vielä täältä sohvannurkasta! Bongasin jo aikoja sitten kivan joulukoriste-ohjeen ja koska hyvät ohjeet on tehty jaettaviksi, tässä se myös teille! 
Joulukoristeet

2,5 dl ruokasoodaa
reilu 1 dl maissitärkkelystä
1,5 dl vettä

Mittaa koko satsi kattilaan ja lämmitä niin kauan miedolla lämmöllä, että seos taikinoituu. Nosta lautaselle kostean talouspaperin alle jäähtymään. "Leivo" maissitärkkelystä tarvittaessa jauhona käyttäen. Koveta koristeita 100 asteisessa uunissa noin tunnin verran välillä kääntäen.

Kuviot voi koristella, esimerkiksi pitsillä painamalla niiden pintaan saa kauniin kuvion. Reiät voi tehdä vaikka pillillä.

Ensimmäisen satsin teimme lasten kanssa jo pari viikkoa sitten, toisen satsin tein itsekseni samalla, kun lapset leipovat pipareita muutama päivä sitten. Lapset halusivat maalata omansa vesiväreillä ja niistä saimme Ainon opettajien lahjoihin todella kivat "pakettikoristeet". Muutamaan koristeeseen lapset painoivat muotilla lumihiutaleen kuvia. En olisi uskonut, että he innostuisivat tästä näin paljon. Ja voi sitä riemua, kun koristeet sai vihdoin ja viimein ripustaa kuusen oksille. <3

Tein pienemmällä piparimuotilla muutaman koristeen myös huonekuusen oksille, se kun ei kovin painavia koristeita kestä. 


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti