lauantai 19. joulukuuta 2015

Herkkumysli

Tänä vuonna opettajat saivat meiltä muistamiseksi itse tehtyä mysliä. En ole mikään mysli-ekspertti enkä siis oikein edes tiedä, millaista sen pitäisi olla, mutta omaan makuun tästä tuli kyllä erinomaista. Kävisi äkkiseltään myös makeannälkään! Terveellinen ja maukas herkku, minkä laitoin lasipurnukoihin (pestyjä hillopurkkeja), kääräisin sellofaaniin ja tattadaa, tulipas kaunis "joulukukka". :)




Herkkumysli

10 dl neljän viljan hiutaleita
500 g pähkinä&hedelmä-seosta
2-3 dl kuivattuja, pehmeitä karpaloita
5 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
kanelia
suolaa

Tästä reseptistä tuli pellillinen. Hiutaleet, pähkinät ja hedelmät sekoitetaan keskenään, lämmitetty öljy + hunaja sekoitetaan joukkoon, maustetaan oman maun mukaan. Koko seos levitetään pellille ja paahdetaan uunissa 175 asteessa noin 15 min. Itse kääntelin seosta välillä, ettei se kärähtäisi reunoilta. Myslin hieman jäähdyttyä maustoin sen vielä kanelilla ja ripottelin karpalot sekaan. Itse käytin valmista pähkinä-hedelmä-sekoitusta, mutta jokainenhan voi valita mieleisensä ainekset oman maun mukaan.   




2 kommenttia: