keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Muheva joulupuu

Kaksi metriä. Niin leveä on meidän joulukuusi leveimmästä kohdasta. KAKSI METRIÄ! Ainakin.

Minulle joulukuusi on yksi tärkeimmistä joulun koristeista. Ei ole joulua ellei ole kuusta. Eikä kuusi voi olla mikä tahansa - rämmin vaikka umpihanget ja korvet, että löydän sopivan. Tuuhea, sopusuhtainen, vahvat neulaset. Aito ja oikea, suoraan metsästä haettu. Tänä vuonna kuusi tuli kirjaimellisesti suoraan kotiovelle: perinteisesti olen käynyt joko vanhimman veljeni tai isäni kanssa kuusia katselemassa (veljelläni on ehkä vielä jopa tarkempi maku kuin minulla), mutta tämän kuusen olivat vanhempani löytäneet. Kun kuulin, että saatavilla olisi tuuhea, pallomainen ja erittäin muheva kuusi, olin myyty.

Kuusi on "viritetty" tupaan kahden rautalangan avulla: se on sekä katossa että seinässä kiinni. Ilman lankoja se ei olisi pysynyt pystyssä, niin painava se on. Mutta muheva, uuuh niin muheva. Paljon tuon isompaa kuusta ei meidän tupaan saa mahtumaan.


Kuusi on saanut olla yllättävän rauhassa. Isommat käyvät välillä ihailemassa koristeita tai vääntelemässä valoja päältä ja pois, mutta pystyssä se on edelleen. Liina käy heiluttelemassa alimpien oksien palloja, mutta muuten hän on ihan kuin meillä olisi aina ollut puita olohuoneessa. 

Isommille lapsille joulukuusi on jo selkeästi sellainen fiilistely-juttu. Sitä odotetaan malttamattomana ja koristelu on tärkeää. Erityisesti Sulolle koristeet ja koko kuusi ovat vakava paikka: hän tutkailee koristeita läheltä ja ihailee niiden yksityiskohtia. Tänään Sulo piti tarkasti huolen, että itsekseen irti lähtenyt latvatähti laitettiin takaisin paikalleen. Lapsista on siis pikkuhiljaa kasvamassa samanlaisia kuusi-fiilistelijöitä kuin minäkin olen. :D <3

4 kommenttia:

 1. Komea kuusi. :)
  Ihanaa joulua teidän perheelle.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille rauhallista vuodenvaihdetta! :)

   Poista
 2. Kyllä kuusi on oikeasti yksi iso tekijä joulussa :)
  On kyllä muhkea kuusi teillä ;)
  Hyvää joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :D Hyvää vuodenvaihdetta teille! :)

   Poista