tiistai 29. joulukuuta 2015

Ote meidän illasta

Hei vaan, onpas vähän pitkäksi venähtänyt tauko täällä blogissa! Silloin tietää pitäneensä tarpeeksi pitkän "loman", kun mies ihmettelee ääneen että uusia kirjoituksia ei ole tullut pitkään aikaan. :D Olemme täällä edelleen joulutunnelmissa, joskin lasten kannalta polttavimmat päivät ovat jo menneet - uusilla leluilla on leikitty päivät pitkät ja ulkonakin olemme viihtyneet pitkästä aikaa hyvin, kiitos kovasti kaivattujen pakkasten. Kura ja hiekka, emme jää kaipaamaan teitä. 

Joulutunnelmia muistelen paremmin myöhemmin, nyt (ennen kuin unohdan) jaan teille hetken eiliseltä illalta. Sinänsä siinä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta itseänikin huvitti jälleen kerran se, kuinka kaikki tapahtuu aina yhtä aikaa. 

Kaikki alkoi siitä, kun Eino halusi askarrella kortteja sabluunan ja sormivärien avulla. Hän kutsui tätä "tupsuttamiseksi", sillä olemme tehneet kuvioita aikaisemmin sienen avulla maalia töpöttäen. No, rupesin siinä sitä sitten touhuamaan (vihdoin ja viimein, olihan hän puhunut tupsuttamisesta ja hyvän tovin): värit ja systeemit esiin, kartongista kortteja ja niin edelleen. Sabluunan leikkasin ihan itse, vaahteranlehden (?!) muotoinen. Samaan aikaan Aino opetti ensin Sulolle ja sitten Toukolle omassa huoneessaan tansseja. Samaan aikaan toisaalla Liina käy kärsimättömäksi ja laitan hänet syöttötuoliin odottamaan, että saamme tupsutuksen tehtyä.

Aino roudaa tanssiporukan olohuoneeseen ja minun pitäisi katsoa samalla esityksiä. Sivusilmällä vahdin Liinaa joka istuu edelleen syöttötuolissa närkästyneenä. Hän nousee syöttötuolissa nykyään seisomaan, joten enää en voi jättää häntä siihen hetkeksikään yksin. Pidän sabluunan reunoista kiinni samalla, kun Eino töpöttää sinistä väriä. Tanssiesitys koostuu lähinnä kahdesta eri liikkeestä, mitä vaihtelevasti Sulo ja Touko käyvät siskonsa kanssa tanssimassa. Jos he eivät tanssi, ovat he sekoilemassa töpötyshässäkän ympärillä. Tanssiesityksen musiikki on joku ärsyttävä kissa-aiheinen, missä mau'utaan "miumaumiumau". Keskittyminen herpaantuu välillä ja saan vihaisia katseista: kato äiti!

Liina ärjyy aina vain kovemmin ja yritän ystävällisesti neuvoa Einoa kiirehtimään, kohta pitäisi saunaankin mennä. Touko kuulee sanat "mennä" ja "saunaan" ja on alta aikayksikön kodinhoitohuoneessa housut kintuissa ja paita kainalossa huutamassa "auta äiti!". Sulo ilmoittaa kovaan ääneen haluavansa tupsuttaa myös ja kaivaa maalipussia innoissaan. Pelastan pussin, katson kissa-esitystä, mikä on loppunut aikoja sitten (Aino murjottaa kun en hoksannut taputtaa, tanssikaveritkin ovat kadonneet) ja hurraan hiljaa mielessäni, kun Eino saa viimeisenkin kortin tehtyä. Siivoan sotkut pussi kainalossa, taputan Ainolle universumin suurimmat aplodit (kelpasi) ja lasken Liinan pois syöttötuolista. Pyyhin maalit pöydästä ja saan Sulon vihat niskaani, kun pistän pillit pussiin tupsuttamisen osalta. Liina on ehtinyt pesuhuoneeseen läträämään koiran vesikupilla, Touko huutaa edelleen apua ja hermostuu, kun isoveljet ehtivät pesuhuoneeseen ennen häntä. Autan Toukolta vaatteet pois, riisun jo valmiiksi märän Liinan ja patistan Ainonkin saunaan. Pojat tappelevat kylvyistä hetken, kunnes uhkaan heittää kylvyt lumihankeen (eivät kyseenalaistaneet olematonta hankea) ja heidät perässä ulos kylpemään. 

Kaikki tämä vajaan viiden minuutin sisään. Loppuilta kului onneksi suhteellisen rauhallisissa tunnelmissa. Iskäkin tuli töistä kotiin.  6 kommenttia:

 1. Oi että <3 On teillä aikampoinen meno sielä kun noin paljon pikkusia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, onneksi ei IHAN jatkuvasti ole tällaista hulabaloota tämä meidän meno! :D

   Poista
 2. Hih, paljon mahtuu tapahtumaa lyhyeen aikaan. :) Välillä olis kiva omistaa muutama silmä ja pari kättä lisää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jos joku joskus keksii ratkaisun tähän "liian vähän käsiä"-pulmaan niin voi tulla kertomaan siitä sitten meillekin! ;)

   Poista
 3. Huh ja hih �� kuulostaa kyllä niin ihanan tutulta, ihan kolmekin kanssa,vaikka meidän pienin onkin vasta puoli vuotta ja tosi pitkähermoinen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä on kolmessakin ihan tarpeeksi! xD

   Poista