maanantai 14. joulukuuta 2015

Suklaatalo

Teimme tänä vuonna piparkakkutalon sijaan suklaatalon. Tai kyllä me varmasti vielä piparkakkutalonkin kasaamme ja koristelemme, mutta tulkoon tästä suklaatalosta uusi perinne, ihan jo pelkästään sen takia, että se on minusta piparitaloa herkullisempi syödä joulun jälkeen. Sikäli mikäli se kestää sinne asti.

Lapset koristelivat, minä kokosin. Kokoaminen olikin ihan minun heiniäni, sen verran hankalaa se aluksi oli: liimasin osat toisiinsa sulalla valkosuklaalla ja vasta kun hoksasin kiikuttaa rakennelman avonaisen ikkunan ääreen, kasaaminen alkoi sujua. Sen verran sulana suklaa pysyi huoneenlämmössä.

Kokoamisen jälkeen talo on pysynyt erittäin hyvin kasassa eikä siitä ole (vielä) hävinnyt kuin muutama hassu lumipalloksi tarkoittamani strösselipallo. Yöksi olen laittanut sen jääkaappiin, päivät se on koristeena pöydällä. Jopa tämän perheen pahin herkkupeppu Touko on saanut pidettyä siitä näppinsä erossa. 

Tähän taloon meni kuusi suklaalevyä: kaksi seiniin, kaksi kattoon ja kaksi päätyihin. Vain päätylevyjä piti hieman leikata, mutta muuten levyt sai asetella sellaisenaan. Jämäpaloista kasasin kuusen suklaatalon pihaan. Savupiipun tein "suklaanapeista".

Yllättävän hyvin muuten päätyivät nuo koristeeksi tarkoitetut karkit talon seinille ja katolle. ;)

2 kommenttia: