torstai 7. tammikuuta 2016

Drama Queen

Meillä asuu pian kymmenen kuukautta vanha drama queen. Eräänäkin yönä (tai oikeastaan aamuyönä) hän heitteli tuttia lattialle, kun yritin hämätä hänet nukkumaan ilman tissiä. Sitkeästi keräsin tutin hänelle takaisin suuhun kerta toisensa jälkeen, mutta kun tutti lensi sängyn päädyn kautta lattialle sängyn alle, luovutin. En jaksanut mönkiä sängyn alle, joten drama queen voitti sen erän. Voin vain kuvitella sen voitonriemuisen ilmeen, mitä en unenpöpperössä ja pilkkopimeässä nähnyt.

Pääasiassa Liina on äärimmäisen tyytyväinen, hän viihtyy isompien kanssa erinomaisesti, nukkuu sekä päivällä että yöllä hyvin, syö kaikkea mitä hänelle tarjotaan eikä turhista valita. Huomiota ja syliä hän hakee itkemällä oikein kunnon tekoitkua, nojaamalla taaksepäin, värisyttämällä alahuulta ja nostamalla käsiä ilmaan. Tiedättehän, juuri sellaisella tavalla mistä tietää, että "oikeaa" hätää (halipula on tietenkin näin pienillä yksi oikeimmista hädänaiheista) ei ole, mutta lattiallekaan ei raaski jättää vaan hänet on nostettava syliin. Itku loppuu kuin seinään. Drama queen 1, äiti tai iskä 0.

Liina on säästynyt harvinaisen hyvin syksyn ja talven taudeilta, joulun aikaan hänellä oli vähän lämpöä ja räkä valui, mutta sen kummempaa ei onneksi ole (vielä) ilmennyt. Odotankin pessimistisesti meille jotain megatautia, sillä kaikki lapset ovat pysyneet koko syksyn ja talven todella terveinä. Voimmekin sitten jossain vaiheessa sairastaa kaikki flunssat, kuumeet, korvatulehdukset ja ripulit samaan aikaan. 

Välillä yöt ovat levottomia, mutta muhkuraisita ikenistä sun muista pikkuvaivoista päätellen en yhtään ihmettele. Joku aika sitten Liinan selässä oli kuiva kohta, enkä tajunnut heti laittaa siihen rasvaa. Hän nukkui yön heräämättä heti, kun laitoin ihottumaan kortisonivoidetta. Päivällä Liina nukkuu yhdet pitkät päikkärit ulkona ja pääasiassa yhdet tirsat joko aamupäivällä tai illalla. Liina on ehdottomasti iltavirkku, aamulla hän tykkää nukkua pitkään.

Ruokaa Liina syö mielellään, puuroa varsinkin menee aikamoiset määrät sekä aamulla että illalla. Vettä hän juo nokkamukista tai tavallisesta mukista koko ajan paremmin, alkuun varsinkin nokkamuki meinasi tökkiä. Odotan kovasti, että hän saa alkaa syödä samaa ruokaa meidän kanssa, kohta saakin antaa jo hapanmaitotuotteita, jee! Tissillä hän käy joskus enemmän, joskus vähemmän. Iltatissi on vielä vakio. 8 kk:n neuvolassa hän painoi 8280 g ja oli 68,5 cm pitkä. Jännä nähdä onko hän kasvanut kovasti, tuntuu, että viime neuvolakäynnistä on sata vuotta. Seuraavaan käyntiin on siis reilu viikko.

Liina osaa jo ihan hirvittävän paljon, hän kasvaa ja oppii uutta ihan varkain. Eräänä päivänä hoksasin, että hän osaa tulla jalat ja pylly edellä pois sohvalta ja sängyltä (joku isommista oli hänet sinne nostanut). Tuen kanssa hän on kävellyt jo pitkän aikaa, mutta toistaiseksi hän ei ole osoittanut kiinnostusta seisomista ja kävelyä kohtaan. Syödäkin hän haluaisi itse (siis haarukalla tai lusikalla), nyt olen antanut mm. hedelmiä niin, että tökkään palan haarukkaan ja annan sen tytölle itselleen käteen. On aika ällistyttävää, kuinka paljon noin pieni jo ymmärtämään, esimerkiksi "ei" sanan kuullessaan hän virnistää ja ryntää kahta kauheammin mihin sitten ikinä oli menossakaan. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä - se pitää meillä kyllä erittäin hyvin paikkansa. 

Isommat pitävät Liinasta kyllä erittäin hyvää huolta. Tänäänkin Eino ryntäsi kokeilemaan, ettei takan luukku ole kuuma kun Liina konttasi kohti uunia. <3

Alla pari kuvaa mm. "Tänään olen 9 kuukautta"-kortin kanssa. :D 

4 kommenttia: