maanantai 25. tammikuuta 2016

Maanantai

Hyvä maanantai oli. Ei yhtään sellainen maanantaimainen. Osittain se saattoi johtua siitä, että lapset olivat edellisen päivän ulkoilusessioista edelleen niin poikki, etteivät he jaksaneet edes tapella kovin paljoa.

Sunnuntai meni siis ulkoillessa, hiihto- ja luistelureissun jäljiltä meidän kodin pesuhuone oli vallan mainion näköinen. Itseasiassa mieheni patisti ottamaan siitä kuvan ja lisäämään tänne saatesanoilla "ulkoiltu on". No, ulkoilussa ei oikeasti ollut mitään ihmeellistä, meidän piti vain välillä käydä kotona vaihtamassa kamppeet. Illalla ennen saunaa siivosin pesuhuoneesta kymmenen eri toppapukua, tusinan rukkasia ja lapasia, kymmenen hattua, kahdeksat kengät plus omat vaatteeni. Lisäksi lattialla kuivui kahdet monot ja kolmet luistelukamppeet sekä pari vilttiä. Bongaa Liina.


Lattialämmityksen ansiosta märät vaatteet kuivuvat onneksi nopeasti. Käy muuten ihan hyvästä hikireenistä tämä tällainen lasten kanssa ulkoilu, tarvitsee vain raahata suksia, monoja, luistimia, rattaita, paria tenavaa lumikolassa jäällä (luistimet jalassa) sekä pukea ja riisua lapset moneen kertaan PLUS vielä pakata heidät autoon monta kertaa päivässä. 

Ja koska en eilen vielä hikoillut tarpeeksi, kävin tänään hiihtämässä (OMG). Olen hiihtänyt kunnolla viimeksi noin seitsemän vuotta sitten, joten siihen nähden suksi luisti ihan hyvin. Ensimmäisillä kilometreillä muistin hyvin, miksi minusta ei koskaan tullut hiihtäjää, mutta tuskaisen alun jälkeen hiihtäminen tuntui jopa ihan mukavalta. Aino oli mukana, hän hiihti kaverinsa kanssa pari kilometriä. 

Vähäsen vaan nosti maanantai päätään erinäisissä tilanteissa: Eino loukkaantui verisesti, kun emme mennytkään illalla uudestaan luistelemaan, hän äkäili minulle ehkä kymmenen minuuttia; Ainon sukset olivat niin kohmeessa, että en saanut niitä ladun varrella toimimaan, joten ne piti käydä kotona erikseen vaihtamassa; päivällä ruoka-aikaan jääkaapissa ei ollut juuri mitään, söimme ensihätään lämpöisiä voileipiä, viikonlopun dippivihannes-jämät ja mansikoita pakastimesta. Tilanne helpottui kun iskä tuli kaupan kautta kotiin. Illalla Liina heitti huussikirjan vessanpönttöön. Hän on muuten aika häikäilemätön pikkuvaras, tässä hän nutustaa tyytyväisenä Toukolta varastamaansa ruisleivän palaa. väärinkäsitysten välttämiseksi: oikeasti meillä syödään kaikki ruoka pöydän ääressä, Touko on tässä vaan päässyt noin miljoonannen kerran livahtamaan voileivän kanssa kielletylle alueelle. ;)


Oikein leppoisaa tulevaa viikkoa!  

4 kommenttia:

 1. ulkoilu on tosi kivaa koko perheen kanssa :D

  VastaaPoista
 2. Ooo! Nyt teillä on se uusi matto 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja heti eilen parin päivän käytön jälkeen survoin sen pesukoneeseen! :D Mutta on se niin kiva, aiai. :)

   Poista