lauantai 9. tammikuuta 2016

Takaisin arkeen

Yllättävän hyvin on sujunut tämä arjen alku, jesjes. Onneksi laskeutuminen oli helppo, Ainolla kaksi päivää koulua ja that´s it. Osa harrastuksista alkaa ensi viikolla ja osa vasta sitä seuraavalla. Tosin kyllä minä tuossa jo hiihtolomaviikkoa kalenterista katselin..

Ensimmäinen arkipäivä eli torstai meni minun osaltani ihan pyöriessä ympyrää, en oikein osannut tehdä mitään järkevää (ruoanlaiton ja siivoamisen lisäksi). Perjantai oli jo helpompi. On tämä äidin homma sitten rankkaa, huhheleijjaa. Täytyy jatkuvasti totutella uusiin tilanteisiin, jösses. :D

Erikoisen tästä viikosta on tehnyt myös tuo pakkanen. Mittari on näyttänyt yötä päivää -30, eipä lukema siitä paljoa heilahdellut. Meillä pakkanen on kirjaimellisesti paukkupakkanen, talon rakenteissa on "pamahdellut" vähän väliä, hiiretkö ne siellä kuivuu (jäätyy)? Isommat lapset kävivät urhoollisesti ulkona joka päivä, lyhyissä pätkissä he jaksoivat touhuta siellä yllättävän hyvin. Vaikka lunta on vain muutama hassu sentti, saivat he tehtyä ulos mm. lumimörön. Jännittävintä tässä säässä on kuitenkin ollut toisen koiran pärjääminen ulkona häkissä: vaikka laika-koira pärjääkin äärimmäisissä olosuhteissa, silti kylmyys on vähän jännittänyt. Kopissakaan ei ole mitään lämmitystä. No, hyvin se on siellä selvinnyt, turpakarvat ovat olleet välillä vähän jäässä. On se tosin päässyt joka päivä sisälle lämmittelemään, mutta ei se oikein sisällä viihdy. 


Mutta nyt pakkanen on onneksi hellittänyt. Viidentoista asteen pakkanen ei tunnu enää missään. Tänään iskä meni poikien kanssa pelaamaan sählyä - onneksi, sillä Eino ei ole viimeisen kahden viikon aikana mitään muuta tehnytkään kun "pelannut" sählyä sisällä. 

Kaikkea muutakin jännittävää on tapahtunut lyhyen ajan sisään: kun Liina täytti yhdeksän kuukautta, loppui minun vanhempainvapaani ja "putosin" pelkälle kotihoidontuelle. Tosin meillä tämä menee vähän hassusti toisin päin, saan kotihoidontukea tästä sakista vähän enemmän kun minimimääräistä vanhempainpäivärahaa. Eihän kotihoidontukikaan päätä huimaa, mutta kyllä sillä pärjää kun siihen on tottunut. 

Vihdoin ja viimein laitoin Sulon ja Toukon huoneeseen kerrossängyn, nyt siis jännitämme sitä, kuinka Sulo osaa yläsängyssä nukkua. 

Eilen näin pitkästä aikaa muita Liinan ikäisiä vauvoja ja heidän äitejään, edellisistä treffeistä on ainakin kaksi kuukautta.

Liina on oivaltanut, että on vallan ihanaa kiivetä syöttötuolista pöydälle. Aiemmin hän tyytyi vain seisoskelemaan ja heilumaan syöttötuolissa, mutta löytyyhän niitä uusia ulottuvuuksia ihan koko ajan. Ja onhan pöytä yleensä täynnä mitä ihanimpia asioita: ruokaa, askartelutarvikkeita tai tietokone. Jeah.


Päivittelin jo joulukuun puolella sitä, että tammikuussa emme syö muuta kuin kaurapuuroa ja ruisleipää: joulukuu ja varsinkin loma piti sisällään niin hirvittävästi herkkuja ja paljon ruokaa, että ajattelin jo lasten (ja itseni) muuttuvan suklaapatukoiksi. Joka päivä jonkinsorttista namua, piparia, torttua, suklaata tai leivonnaista. Muutos onkin tapahtunut kuin itsestään ja olemme syöneet kilokaupalla hedelmiä ja vihanneksia. Huh. Mitään emme ole jättäneet kokonaan pois, mutta jos sellaiseen "kohtuukäyttöön" opettelisi taas. :D

Nyt lähdemme nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta, meitä kutsuu ulkojää. Kivaa viikonloppua! 

4 kommenttia:

 1. hienoa,jos lapset ovat 30.n asteen pakkasella viihtyneet ulkona :) meillä sai houkutella,ei paljo nenäänsä ulos työntäneet.. Vieläkin pitää 20.n korvilla pakkasta...Tehokuuri se on aina joulun jälkeen aloitettava,ei auta mikään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakkaset ovat nyt helpottaneet, viihtyy pikkuväkikin paremmin! :) Niinpä, mutta kaikenlaisten "diettien" määrästä ja suosiosta päätellen emme ole asian kanssa yksin...;)

   Poista
 2. Täällä samat mietteet syömisten suhteen.
  Niin sokerittomalle linjalle koko perhe vähäksi aikaa :D oikeesti niin paljon tullut herkuteltua, joulu, joulupäivät, uusivuosi, synttärit..huh, suklaapatukoita piisaa meilläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein osaa jättää mitään ihan kokonaan pois, mutta huomattava vähennys on kyllä tullut tehtyä. :D Onneksi. :S

   Poista