torstai 3. maaliskuuta 2016

Arjen pelastajat, osa 1

Heipä hei! Koska arki on ihmisen parasta aikaa (Sinun arkesi on jonkun lapsuus jne.) ajattelin listata nyt muutaman asian tai tavaran, mitkä tavalla tai toisella helpottavat meidän arkea todella paljon. Saatatte ehkä tunnistaa omaksenne jokusen. :D

Tähän listaan en laita sellaisia lähes itsestäänselvyyksiä asioita kuten astianpesukone, imuri tai kahvinkeitin, vaan sellaisia, mitkä oikeastaan vähän huvittavalla tavalla ovat meidän arjen pelastajia.

Ikean kassit. Me roudataan näillä näin talvella luistelukamppeita. Ihan parhaita kasseja ever. Tilavia ja kestäviä.


Riisipuuro. Sitä voi syödä millä aterialla tahansa. Yritän pitää huolen siitä, että puuroriisiä olisi aina kaapissa. Riisipuuro uppoaa meillä ihan kaikille paremmin kuin hyvin, ainut huono puoli siinä on siis se, että vaikka tekisi kuinka ison annoksen, se loppuu aina todella nopeasti.


Sähköhammasharja. Me ollaan aina pesty hampaat tavallisilla hammasharjoilla, mutta kun vähän aikaa sitten sain jonkun lehden tilaajalahjaksi Oral-b-sähköhammasharjan, mietin, miksi emme ole aiemmin älynnyt hankkia sellaista. Ostin lapsille omat harjaspäät ja hampaiden pesusta tuli kertaheitolla paljon helpompaa: lapset saavat itse pestyä hampaita paljon tehokkaammin eikä minun tarkistaessa tarvitse aloittaa koko hommaa alusta. Lisäksi hammasharjassa itsessään on "ajastin" eli kahden minuutin jälkeen se tärisee. Lasten mielestä tämä on äärimmäisen jännää. 


Pakastetut marjat. Tai pakasteet yleensäkin, nyt tuli mieleen marjat, koska Liina on helppo saada rauhoittumaan niiden avulla. Känkkäränkän iskiessä (ja sehän iskee yleensä juuri silloin, kun minulla on joku hirvittävän tärkeä askare, kuten legopalikoiden etsiminen poikien rakennelmiin, kesken) isken jäisiä marjoja pöydälle ja Liinalla menee pitkät tovit niitä puputtaessa. Eilisen illan ja tämän aamun marja oli puolukka.


Perhekalenteri. En olisi koskaan uskonut sarake-kalenterin olevan niin hyödyllinen. Vaikka näissä perusmalleissa on meille liian vähän sarakkeita, on kalenteri silti ehdottoman tarpeellinen. Onneksi pienemmillä ei ole vielä ihan hirvittävästi menoa joten he mahtuvat samalle sarakkeelle. Meillä pätee kalenterin kanssa sellainen kirjoittamaton sääntö, että menoa tai muistettavaa, mitä ei ole merkitty kalenteriin, ei ole olemassa. 


Pikkuauto. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä: meidän ralliauto, pikkuauto, Micra. Auto vuodelta -87. Auto, mikä meni (vastoin kaikkia odotuksia) heittämällä katsastuksesta läpi. Micralla kuskaan lapsia kerhoon ja luistelemaan. Auto on pelastanut meidät monessa tilanteesa ja huolimatta siitä, että se tarvitsee silloin tällöin apuvirtaa lähteäkseen käyntiin, koska sen lämmityslaite ei toimi, emme tulisi toimeen ilman sitä. Kaiken hyvän lisäksi se on paljon tilavampi kuin miltä ulospäin näyttää, varsinainen tilaihme.

10 kommenttia:

 1. Mietin tänään juuri arkea , arjen ihanuuksia ja sujuvuutta.

  Hyviä asioita listassa, muutamaan voimme samaistua:
  Kuten pakastemarjat <3 Ne ovat niin parhautta!

  Meidän arjen helpottajia ovat esim.
  - Ruisnapit
  -Jättimäinen saippuapumppupullo
  - Iso lasitettu parveke

  Tuommoinen perhekalenteri olisi meille niin tarpeellinen !

  VastaaPoista
 2. Mää niin samaistun taas täällä :D
  Yhdyn kaikkiin arjen pelastajiin täydestä sydämestäni :)

  VastaaPoista
 3. Allekirjoitan, varsinkin nuo ikea kassit! Ne käy kyllä kaikkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nähnyt niitä niiiiin monella ja monessa eri tarkoituksessa. Varmasti yksi yleisimmistä kestokasseista ympäri maailmaa. :)

   Poista
 4. Olipas kiva postaus! Nää on näitä pieniä isoja juttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näitä yllättäviä, pieniä iloja on ihan joka puolella. :)

   Poista
 5. Kiva postaus. :)
  Ikean kassit käy kyllä moneen. Me kannetaan niissä mm polttopuita takkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon muuten kantanut niillä polttopuita sisälle! On kyllä käteviä. :)

   Poista