torstai 31. maaliskuuta 2016

Yksivuotiaan syntymäpäivät

Ihan näin alkuun on nostettava hattua jokaiselle kuvaajalle, joka onnistuu kuvaamaan yksivuotiaan niin, että kuvissa on jotain itua. Noin vartin kuvaussession jälkeen minulla oli hiki ja yksivuotias niin äkäinen, että jos hän osaisi puhua, olisi hän varmasti käskenyt minun painua suoraapäätä Timbuktuun. 

Liina sai syntymäpäivälahjaksi aivan ihania vaatteita ja tietysti halusin saada niistä kuvia tännekin, mutta yritä nyt ottaa kuvia sellaisesta, joka ei pysy sekuntiakaan paikallaan ja jos pysyy, hän on sellaisessa mykkyrässä että olisin voinut yhtä hyvin pukea hänelle jätesäkin päälle. Siihen kun lisätään yli-innokkaat isoveljet, jotka halusivat välillä kuvaan myös, alkoi koko hanke kaduttamaan. Argh. No, jonkinlaisia otoksia sentään sain, toivottavasti niistä saa edes pienen käsityksen siitä, kuinka i-h-a-n-i-a lastenvaatteet voivatkaan olla. 


Tummansininen haalari Lindex, vaaleapunainen mekko Me&I, punainen mekko Ainon kummitädin käsialaa, rusettishortsit H&M, harmaaraitainen mekko Hilla Clothing, pitsikoristeinen (rusetti ja pitsi siis selän puolella) mekko Emoi by Emonine.

Liinallahan ei ollut yhtäkään lahjatoivetta, eikä niitä onneksi kukaan kysellytkään: rehellisyyden nimissä minun olisi ollut ihan hirvittävän hankalaa keksiä oikein mitään tarpeellista (paitsi vaatteet ;)) koska tyttö ei oikeasti tarvinnut yhtään mitään. Kaikkea tarpeellista meillä jo valmiiksi on.  

Toiselta kummitädiltään Liina sai iki-ihanan Pikkunorsun Suojelusenkeli-taulun. Taulu sopiikin ihan täydellisesti yhteen toiseen lahjaan, Brion pikkuiseen hevoseen (mikä ei kyllä kauaa tuossa hyllyllä pysy, mutta laitoinpahan hetkeksi koristeeksi). <3 


Liina itse oli koko päivän aika ulalla koko hommasta, tämä juhlapäivä taisi olla kuukauden kohokohta isommille lapsille ja meille vanhemmille. Oli ihan mielettömän mukavaa saada talo täyteen ystäviä! <3 


Oli muuten oikeasti hyvä idea laittaa popcornit valmiiksi nimettyihin (Aino askarteli) muovimukeihin, pysyi pikkuisen paremmin hallinnassa niiden leviäminen pitkin lattioita. Tosin pikkuväki ja meidän koira pitivät huolen siitä, ettei lattioille jäänyt paljoa siivottavaa. :D

Juhlat olivat siis oikein onnistuneet. Mutta: kaikki ne, jotka eivät olleet vielä tahoillaan sairastaneet mahatautia, saivat sen vastalahjaksi meiltä. Ette uskokaan, kuinka kurja olo minulla oli. Siitä oli synttäripäivänä puolitoista viikkoa kun meillä oireili (näkyvästi) viimeinen, mutta silti pöpö oli jäänyt muhimaan meille ja sitä myöten sen tarttui ärhäkästi kaikille muillekin. Alkuviikko onkin mennyt sitten jännittäessä mm. sitä, kuka oksentaa seuraavaksi, millainen tauti on kenelläkin ja säästyikö kukaan.

Tiedän, että nyt on ollut todella sitkeitä ja rajuja tauteja liikeellä ja että on aivan arpapeliä, saako sen vai eikö saa, mutta kurjaahan se silti on, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Lapsiperheissä varsinkin, vaikka en tietenkään toivoisi tautia yhtään kenellekään.

No mutta, vahingosta viisastuneena. Nyt taidan mennä lasten perässä pihalle, he väsäävät siellä kuravelliä. Oujee. 


10 kommenttia:

 1. Ihana sankari siellä ♥ ja voin kuvitella että tuntuu kurjalta kun muut ovat sairastuneet. Mahatauti on kyllä niin inhottava ja kun pöpöt voi elää pinnoilla helposti sen kaksi viikkoa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :/ No, onneksi näistä selvitään ja vahingoista viisastutaan! :)

   Poista
 2. Onnea pienelle <3

  Oi että tuo kuvaaminen on just niin tuota mitä kirjoitit!!
  Mietin joka ikinen kerta kun näen blogeissa ihania kuvia PAIKALLAAN istuvista lapsista, että millä ihmeen konstilla ne on lamaannutettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah niinpä! En kanssa tajua, ehkä meidän lapsissa on joku valmistusvirhe!? :D

   Poista
 3. Onnea♡
  Harmillista tuo mahapöpöily :/

  VastaaPoista
 4. Hei.
  Tuntuu oudolta kaiken siivoamisen jälkeen ja menihän siinä aikaankin jo että se oksennus tarttui juuri teiltä. Todennäköisenpää on että joku vieraista sen levitti kaikille.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, kyllähän näiden pöpöjen kanssa kaikki on mahdollista. :) Samoin sinulle!

   Poista
 5. Suloinen päivänsankari ja ihania vaatteita! :) Mahatautipöpöt voi elää kodin pinnoilla kaksikin viikkoa hullusta siivoomisesta huolimatta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onhan kotioloissa ihan mahdotonta edes yrittää saada pöpöt siivoamalla pois.

   Poista