maanantai 25. huhtikuuta 2016

Retkellä olohuoneessa

Me roudattiin lasten kanssa sänkyjen patjat olohuoneen lattialle ja "retkeillään" nyt täällä tuvassa, aika jännää! Voi jestas mikä riemu tästä(kin) repesi, alta aikayksikön koko sakki oli yöpaidat päällä peittojen alla kyselemässä, että mitäs sitten tehdään. No, syötiin iltapalaa ja katsottiin Muumeja. Lapset yrittivät vedota iltapalankin kohdalla siihen, että retkellä eväät kuuluu syödä retkipaikassa, mutta ihan en niin paljon heltynyt - iltapala syötiin ruokapöydän ääressä. 

Kuten arvata saattaa, jokainen lapsista suhtautui tähänkin odottamattomaan käänteeseen tavallaan: Aino järjesteli peittonsa ja tyynynsä suoraksi ja kömpi peiton alle tekemään koruja kuminauhoista; Eino petasi oman kohtansa ja lähti valitsemaan iltasatukirjoja ja unikavereita, peiton alle hän menisi vasta kun hampaat olisi pesty; Sulo haki metsäkonekirjan kainaloon, istahti puoliksi peiton alle ja suoristeli lakanoitaan vähän väliä odottaen, että joko kohta saa ruveta nukkumaan; Touko hyppi ja pomppi Liinan kanssa edestakaisin sotkien kolmen isomman tarkat systeemit eikä Touko varsinkaan meinannut millään malttaa käydä nukkumaan vaikka ihan poikki jo olikin. 

Ensi kerralla täytyy hieman ennakoida ja laittaa peti jo aiemmin, ettei pakollinen hurlumhei-kohtaus (hypitään ja pompitaan) ajoitu liian lähelle nukkumaanmenoaikaa. 

Minä ajattelin käpertyä koiran kanssa sohvalle, lattialle en edes viitsi yrittää, sen verran täyttä siellä näyttää olevan. Oikein mukavaa tulevaa tiistai-päivää, toivottavasti se olisi hieman tätä päivää lämpöisempi. :)


6 kommenttia:

 1. Meillä patjat on viety olohuoneeseen aina, jos perheessä jyllää joku tauti. Tänä vuonna pidettiin influenssa parantolaa viiden sairastuneen voimin. Samoin mahatauti jylläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut monen muunkin tekevän samoin! Muutama viikko sitten meillä jylläsi mahatauti ja "nukuin" silloin osan kanssa olohuoneessa, mutta silloin ei kyllä ollut kellään energiaa tehdä edes siskonpetiä: silloin lyyhistyttiin siihen mihin satuttiin osumaan. :D

   Poista
 2. Ihan parasta! Meillä rakennetaan siskonpetiä harva se viikonloppu. Ja ne eväät, ne kuuluvat ilman muuta asiaan. Siellä "retkipatjoilla" tietenkin. -Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytynee seuraavalla kerralla tehdä eväätkin mukaan. :)

   Poista
 3. Näyttää niin kivalta retkeltä, että tekisi mieli kömpiä sekaan Toukon ja Liinan kanssa hyppimään tietty ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä! Tällä kertaa minä tyydyin köllimään. :)

   Poista