lauantai 7. toukokuuta 2016

Ihan pihalla

Ohhoh kun onkin taas ihan puolivahingossa vierähtänyt monta päivää! Kesä tuli aika yllättäen ja kesäisissä meiningeissä meillä onkin viime päivät kuluneet. On ollut ihan hassua katsoa kesätamineissa (eli puolialasti) ulkona touhunneita lapsia, kun luonto on vasta heräämässä kesään. No, ainakin näistä ilmoista on näillä leveleillä nautittu, olemme kirjaimellisesti ollut ihan pihalla päivät pitkät. Sisätilat ovat jääneet täydellisesti taka-alalle enkä edes jaksa muistaa, milloin viimeksi olen näyttänyt imuria tälle huushollille. Syytä kyllä olisi, sen verran lahjakkaasti lapset tuovat kaikenlaista putua ja hiekkaa sisälle. Yyyh, no ehkä ensi viikolla. :D

Vaatteita tosin olen myllännyt ja pessyt senkin edestä. Kesäisempien kamppeiden kaivaminen ei ole ihan mikään pikkuhomma, mutta onpahan sekin nyt tehty. Pienempien lasten suhteen olemme siitä onnellisessa asemassa, että heille ei tarvitse kuin kaivaa laatikoista säilytyksessä olleita vaatteita, mutta kahdella isommalla kaapit huutavat tyhjyyttään. Hirvee harmi, täytynee ruveta metsästämään heille kesäkamppeita.

Tämän päivän vietimme Ähtärin eläipuistossa. Puisto on meidän vakkarikohde ja nyt päätimme lähteä käymään siellä jo näin hyvissä ajoin keväällä. Miehen kesäloman aikaan loppukesästä tulee todennäköisesti käytyä uudestaan, mutta niin kauan lapset ovat reissusta puhuneet että oli kiva lähteä tänään. Ja kyllä kannatti, jälleen kerran. Tämän kerran kohokohta oli kolmen karhunpennun näkeminen ja olipahan kerrankin kiva nähdä kaikki karhut kunnolla kiipeilemässä ja leikkimässä.

Lasten lemppareita (karhujen lisäksi) olivat saukot (ylläri) ja villisikojen pienet porsaat.

Liina oli viime kesän puistoreissulla niin pieni, että hän pääasiassa nukkui koko reissun ajan, mutta nyt hän katseli eläimiä ja maisemia muiden mukana. Tosin pillimehujen kaivaminen ja pienien kivien syöminen tuntui olevan eläimiäkin mielenkiintoisempaa. 

Olen ollut niin kesäfiiliksissä viime päivät, etten ole ehtinyt vastata kommentteihin saatika kommentoida muiden juttuja, mutta teen sen kyllä pikimmiten. Voin kuitenkin esittää nöyrimmät kiitokset kaikista ihanista ja kannustavista kommenteista liittyen Toukon piirakkavuoka-episodiin: emme tunnu olevan ainoita joilla tällaisia pikku haavereita sattuu. ;) Tänäänkin olimme taas täysin oman tien kulkijoita, oli nimittäin aika hassua katsella omaa joukkoa muutaman muun pipoihin ja tuulipukuihin puettujen seassa. Me olimme lähteneet matkaan shortseissa ja t-paidoissa, toiset täydessä ulkovaatetuksessa. Ou mai, hyvä minä. XD

Mutta lämmin siellä oli, varmaan kaksikymmentä astetta. Onhan se lämmin, onhan?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti