sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Hei, täällä ollaan!

Kuten sanottu, täällä ollaan ja herätellään taas pikkuhiljaa tämä blogi eloon! Edellisestä kirjoituksesta on jo yli kuukausi, oho. 

Mitään ihmeellisyyksiä meidän sakille ei ole tapahtunut tämän kuukauden aikana, mitä nyt ollaan miestä lukuunottamatta (hänenkin aikansa koittaa heinäkuussa) koko porukka kesälomalla. Viimeisen kirjoituksen aikaan olin muistaakseni jotenkin kiireinen, mutta nyt onneksi kaikki keväthulinat ovat muisto vain.

Ja kuten jostain hetki sitten luin: "ei pendoliinokaan pysähdy sekunnissa" (aika osuvaa minusta) eli loman ensimmäiset kaksi viikkoa ovat olleet silkkaa lomautumista ELI yhteentörmäyksiä ja hitaampaan arkeen tottumista. Lapset joutuvat sietämään toisiaan aamusta iltaan ja keksimään tekemistä itse ihan tyhjästä. Sehän on tietenkin ihan mahtavaa, mutta hermoromahduksiltakaan ei olla vältytty, isommat kun meinaavat turhautua pienempien häsläämiseen (heti loman alussa raahasin olkkariin erillisen askartelupöydän, Liina on oppinut kiipeämään pöydille eikä mikään palapeli, askartelu tai piirrustus ole häneltä turvassa). 

Koska lapset saavat nukkua aamulla pitkään, ei heitä meinaa väsyttää illalla ollenkaan. Varsinkin kolme isompaa kukkuvat vähän väliä yhtä pitkään kuin minäkin (nytkin he hihittelevät siskonpedissä tuossa olkkarin lattialla vaikka kello on lähemmäs puolen yön). Tähänkin on ollut tottuminen, tosin tänäänkin käytimme tilaisuuden hyväksi ja kasasimme pinon palapelejä kaikessa rauhassa. 

Aamut ovat hitaita ja on ihanaa, että kenelläkään ei ole kiire minnekään. Ja minusta on kivaa, että vettäkin sataa välillä. Mitään ihmeellisiä lomasuunnitelmia meillä ei ole, ihan fiiliksen mukaan mennään. Eihän meidän arki toisaalta kovinkaan paljon loman myötä muutu, kotityöt ovat ja pysyvät ja ruokaa on tehtävä oli helle tai ei, mutta on silti jotenkin kivempaa kun kummempia aikatauluja ei ole. 

Nyt alan rauhoitella noita kolmea yliväsynyttä, hölmöille pylly-jutuille hysteerisesti käkättävää lomailijaa, josko sitä pääsisi sitten itsekin kohta nukkumaan.

Oikein leppoisaa sunnuntaita! :)
4 kommenttia:

 1. Samaa häslinkiä ja säätämistä täälläkin ollut ensimmäiset lomaviikot :) kuulostaa niin tutulta!
  Onneksi kerhot ja uimakoulu pelasti pahimmalta tylsistymiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkuloman pelasti jalkapallokoulu. Kyllä tämä tästä onneksi rauhoittuu, pikkuhiljaa. Huh.

   Poista
 2. Kiva kuulla teistä!

  Täällä lomaa vasta odotellaan, saa nähdä, onnistuuko lomautuminen huonosti vai hyvin huonosti :)

  VastaaPoista