tiistai 5. heinäkuuta 2016

Menneeltä viikolta

Hei vaan teille! Kirjoittelen tätä tekstiä nyt puhelimella, koska meidän kone/nettiyhteys on ihan jääätävän hidas - yhden sanan kirjoittamiseen menee suunnilleen viisi minuuttia eli ei ihan hirveästi nappaa. Minun on kuitenkin pitänyt pitkän aikaa raapustaa jotain, joten tämän täytyy kelvata (kunnes keksin mikä konetta vaivaa). 

Taas on mennyt muutama viikko "hiljaisuudessa", vaikka hiljaista meillä ei todellakaan ole ollut. Lomautuminen on pikkuhiljaa alkanut helpottaa eivätkä lapset ole toistensa kurkuissa kiinni ihan jatkuvasti. Iltaisin meitä viihdyttää lähestulkoon joka ilta joku/jotkut isommista lapsista ja siksi(kin) on ollut ihan hirvittävän hankala irrottautua kaikesta ja kirjoittaa. Ajatus katkeaa yhtenään enkä ole saanut aiheista kiinni oikein mitenkään. On pitänyt kirjoittaa poikien synttäreistä ja lasten kuulumisista ylipäätään ja kaikesta kivasta mitä ollaan touhuttu, mutta... blääh, lämmin ilma on varmaan sekoittanut ajatukset. Meidän talon sisälämpötila pysyy lämpimillä säillä yötä päivää 25 asteen yläpuolella joten nukkuminenkin on välillä vähän nihkeää. Minusta onkin aivan ihanaa, että välillä sataa vettä ja lämpötila laskee edes vähäsen. 

Osaatteko arvata, että kuinka huonosti sadepäivät viiden lapsen kanssa sisätiloissa sujuvat? No erittäin huonosti, sellaista päivää ei meidän huushollissa nähdä etteikö ulos mentäisi. Tiettyyn pisteeseen asti legot, palapelit, piirtäminen, pelaaminen ja sen sellainen kyllä menee, mutta vain siihen tiettyy pisteeseen eli ulos on päästävä, satoi tai paistoi. Muuten ei tule mistään mitään, itsellänikin palaa pinna yhtenään. Onneksi lapset ovat tottuneet vaihteleviin sääolosuhteisiin eivätkä he nyrpistä nenäänsä vaikka sataisikin, päinvastoin. Tänään illalla oli sitä paitsi ihan luksusta käydä pelaamassa pesäpalloa sateen hetkeksi tauottua.

Viikonloppuna vietettiin Einon (6v.) kaverisynttäreitä. Aiemmin kesäkuussa juhlimme Einon ja Toukon (3v.) yhteisiä "sukulaissynttäreitä" ja nyt oli kaverisynttäreiden vuoro. Minä pidän ihan sellaisista perinteisistä lasten kemuista (ja niin onneksi kaikki muutkin näillä leveleillä) joten mitään hirveän ihmeellistä ei tapahtunut. Lapset leikkivät keskenään, vetivät herkkuöverit ja niin päin pois. Tarjoilutkin olivat suunnilleen suoraan pussista, kakun tosin tein (aika poikkeuksellisesti) alusta asti itse. Kovasti olen kuullut, että kakut eivät nykyään tee kauppaansa lasten synttäreillä, mutta kummasti se kelpasi kun leipoi siihen tarpeeksi suklaata. :D No joo, perinteisemmän kermakakun leipomista minun pitäisi oikeasti harjoitella. 

Yllätin itsenikin tekemällä kakun päälle leijonakiekkokoulun pikkuleijonan. Kuva oli Einon oma toive ja ensin delegoinkin kuvan piirtämisen lasten tädille, mutta koska hän ei töiltään ehtinyt niin minun piti tarttua itse tuumasta toimeen. Ihan jees se sitten onnistuikin, lapset olivat ihan haltioissaan. 


Samana päivänä kävimme vielä juna-ajelulla: täällä museojunat kulkevat kesätapahtuman yhteydessä yhtenä viikonloppuna asemalta toiselle kuljettaen niin isoja kuin pieniäkin juna-faneja. Tämä taisi olla ainakin Sulon kesän kohokohta, vaikka kyllä kaikki lapset olivat vajaan puolen tunnin matkasta aivan innoissaan. <3


Nyt julkaisen tämän tekstin, toivottavasti kuvat ja tekstit ovat suunnilleen omilla paikoillaan eikä hirvittäviä sana/lausehirviöitä ole.

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukavalta kuulostaa teidän touhut sateesta ja huonosta nettiyhteydestä huolimatta. Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nettiyhteys pelaa onneksi taas ainakin vähän paremmin. :)

   Poista
 3. Tsemppiä. Melkoista touhu se onkin sade-keleillä keksiä sisällä tekemistä. Meillä vielä ku rajottanu yhdessä tekemisen 1 invalidi,11 v opettelee vasta kävelemään. 2 kk.tta pyörätuolissa rajoitti liikkumista.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ihan parhaita - edullisia (tai ilmaisia) ja lapset muistavat nämä pitkään. <3

   Poista
 5. oi vähänkö hienon näkönen tuo kakku :)

  VastaaPoista