sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Helppo kauraleipä

Tämän leipäohjeen jälkeen lupaan rauhoittua näiden "helpompaakin helpompien"-reseptien kanssa ja kirjoittaa jotain ihan muuta! Mutta tämän vielä haluan jakaa.

Tämä kauraleipä tehdään pellille ilman vaivaamista ja jauhosotkuja (jes!). Minä pidän tästä leivästä erityisen paljon siksi, että siitä tulee ihanan ohutta mutta samalla pehmeää, rapeaa ja maukasta. Pellillisestä riittää jopa parille ruokailu-kerralle, joten kutsuisin tätä leipää yhdeksi meidän arjen pelastajaksi. ;)


Tarvitset:

5 dl vettä (+42 astetta)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa/sokeria
loraus öljyä
4 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja

Sekoita vesi, hiiva, suola, hunaja/sokeri, öljy ja kaurahiutaleet hyvin keskenään. Lopuksi heitä vehnäjauhot sekaan. Älä kummemmin vaivaa, itse sekoitan tämän ruokalusikalla. Levitä soossi leivinpaperin päälle (esim. sillä lusikalla) ja jätä lepäämään liinan alle noin puoleksi tunniksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leivän jäähdyttyä leikkaa ja halkaisen ruuduiksi.

 


Tämän ohjeen myötä toivotan kaikille oikein mukavaa alkavaa viikkoa ja ihanaa arkea!

6 kommenttia:

  1. Nam. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tarvii kokeilla :) Jos lisäis porkkanaraastetta sekaan, niin tarsko nesteen määrää lisätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin äkkiseltään sanoisin että ei tarvitse, onhan porkkanaraaste itsessään aika mehukasta, mutta kokeilun kauttahan sen sitten viimeistän huomaa. Itse laitoin pari päivää sitten taikinaan sekä leivän päälle juustoraastetta, tuli muuten hyvää! Eikä tarvinnut lisätä nestettä. :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä,pitää ehdottomasti kokeilla!Minä otan kyllä jatkossain vastaan tällaisia "helppoakin helpompia"reseptejä:) terv.Viiden äiti (kuopus syntyi viime viikolla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiva kuulla! Ja onnea teille, aivan ihanaa! :)

      Poista
  3. Todella herkullista leipää ja pienelle tytöllekin maistui :)

    VastaaPoista