torstai 15. syyskuuta 2016

Kasvukipuja

Liinan öiset heräilyt rauhoittuivat viime postauksen jälkeen, muistaakseni seuraava yö nukuttiin jo ihan jees. Heräsin laittamaan hänelle tutin suuhun ehkä kerran. Ilmeisesti levottomuutta aiheutti hammas, tiedä nyt näistä sitten kun en edes muista kuinka monta hammasta tytöllä on suussa

Seuraavaksi olikin Toukon vuoro. Hän ei valittanut hampaitaan (suu on niitä jo täynnä) vaan jalkojaan. Pitkän tauon jälkeen pojan jalkoja särki niin, että yöt meinasivat mennä ihan hulinaksi.

Toukolla on ollut meidän lapsista kaikkein eniten näitä "kasvukipuja". Muistan, että Eino valitti jalkojaan yöllä parisen vuotta sitten, muita kivut eivät ole juurikaan vaivanneet. Toukoa särkee sääriin. Ja kun sääriin särkee, hän pyörii meidän sängyssä meidän välissä niin, että joudun pakenemaan sohvalle kun en enää mahdu x-asennossa nukkuvan tyypin viereen. 

Voimakas hieronta ja sellainen "painelu" auttaa ja kyllä hän sitten ennen pitkää rauhoittuu nukkumaan. Minkäänlaisia lääkkeitä poika ei suostu ottamaan, paras lääke on villasukat, hieronta ja lämpö. Kun Touko iltasella valittaa särkyä, minulla on tapana ehdottaa kaikkia erilaisia helpotus-keinoja: laitetaan lämmintä vaatetta, villasukat, kääritään jalat viltiin, mene sohvalle pötkölleen. Pian poika jo tokaiseekin hissukseen, että nyt jo helpottaa.

Kivut ovat selvästi yhteydessä siihen, kuinka vauhdikas Toukon päivä on ollut: mitä vähemmän hän malttaa huilata ja levätä päivän aikana, sitä todennäköisimmin jalkoja särkee illalla ja/tai yöllä. Touko ei juurikaan päivän aikana istuskele, ruokapöydässä ja pöntöllä hän pysyy hetken paikoillaan ja joskus sohvalla tai meidän sängyllä pötköllään, muulloin hän liikkuu jatkuvasti. Sama juttu oli Einolla aikanaan.

Huomenna koittaa siis (taas) meidän perheen pahin päivä, perjantai. :D Että nämä viikot menevätkin sitten nopeasti, surkeista yöunista huolimatta. Toivottavasti sitä ei huomenna olla niin raatona kuin viikko sitten, sillä menemme koko porukka ala-asteelaisten kanssa puolukkaretkelle. Toivotaan parasta.  

2 kommenttia: