maanantai 5. syyskuuta 2016

Paksuna

Noniin, niinpä sitä taas ollaan, paksuna. Ja paksu. Yh. Pohdin kauan jotain tosi raflaavaa otsikkoa näin piiiitkän tauon jälkeen (mieskin kysyi tuossa muutama päivä sitten, että onko hänen puhelimessaan jokin vika vai eikö blogi ole oikeasti päivittynyt), mutta en keksinyt mitään parempaa. Tyytykäämme siis tähän hyvinkin kliseiseen ja kuvaavaan ilmaisuun.

Eli siis, meille on tulossa kuudes (kääk, onko niitä jo niin paljon!?) lapsi. Arvioitu saapumisaika (eh eh) on joulukuun 26., joten uskallanpa sanoa, että suhteellisen jännittävä ja erilainen joulu on edessä. Raskaus on edennyt vaivihkaa (jo) viikolle 24+0 eli aika haipakkaa on tämä aika onneksi mennyt. Raskaus on myös suurin syy siihen, että blogi hiljeni keväällä ja se hiljaiselo on vaan jostain minullekin tuntemattomasta syystä jatkunut. Keväällä olin ihan käsittämättömän väsynyt ja pari viikkoa voin niin pahoin, että oli suuri saavutus saada tenaville pötyä pöytään ja pysyä itse järjissään. No, onneksi ne ajat ovat nyt takana ja olo on kutakuinkin niin normaali kuin se tässä kohtaa voi olla. Olemme koko porukka aivan innoissaamme, enkä taas oikein meinaa löytää sanoja sille kaikelle kiitollisuudelle, onnekkuudelle ja onnelle mitä olemme jälleen kerran saaneet osaksemme. Mutta tuota kaikkea me todella olemme, uskokaa tai älkää. :D

Raskaudesta lisää ja tarkemmin tuonnempana, nyt pikakelaan meidän porukan loppukesän ja syksyn kuulumiset.

Koulu. Ehdin jo aika monta kertaa toivoa, että alkaisipa se jo. Ja niin ehtivät lapsetkin: vaikka kesäloma on aina kesäloma, on mitä suurin (helpotus) ilo saada arki taas rullaamaan. Aino meni nyt siis toiselle luokalle ja Eino aloitti esikoulun samassa kyläkoulussa. Koulun aloitus sujui valtavan hyvin. Minä jäin kolmen pienimmän kanssa "keskenäni" kotiin ja Sulolla ja Toukolla onkin ollut totutteleminen siihen, että isommat ovat päivät pois. Poikien on pitänyt keksiä kahdestaan tekemistä eikä se ole (rehellisyyden nimissä) tapahtunut ihan kivuttomasti. Pikkuhiljaa päivät ovat kuitenkin alkaneet sujua ja minäkin alan jo tottua siihen, että ruokapöydässä saattaa kuulla omat ajatukset.

Liina. Tytöstä on kasvanut vauhdikas lurjus, joka kiipeilee pöydille, juoksee tuhatta ja sataa ja härnää isompia sisaruksiaan ja meitä vanhempia sen minkä kerkiää. Lapsi parhaassa ja pahimmassa iässä. Hänen tukkansakin on kasvanut jo niin pitkäksi, että kun saan hänet lahjottua istumaan sekunnin paikallan, voi hyvällä onnella saada tehtyä hiuksiin letin.
Harrastukset. Ne alkavat tässä syksyn mittaa pikkuhiljaa. Touko aloitti viikko sitten kauan odotetun kerhon (hän kulki kesällä vähän väliä uusi kerhoreppu selässä kysellen, että joko hän kohta pääsee sinne kerhoon) ja minulla meneekin tiistai-päivät Sulon ja Toukon kerho-hässäkässä.Syksy on ihanaa aikaa. Elämä rauhoittuu, lapset menevät ajoissa nukkumaan, ilma on raikas eikä koko ajan ole hiki. Tai ainakaan niin kova hiki. Vaikka päivät ja illat ovat täynnä jos jonkilaista touhua ja kuskaamista, on se vaan ihan parasta. Lomakin tuntuu taas lomalta kun on muutaman viikon pyörittänyt tätä ympärivuorokautista showta. Ja toisin päin, arki tuntuu ihan mielettömältä kun koko porukka saa lomailusta ja toisistaan tarpeekseen.

Pitkästä aikaa ajatukset ovat saamassa taas jonkinlaisen suunnan ja mieli rauhan. Kirjoittaminen tuntuu mahtavalta ja pää on täynnä ideoita ja ajatuksia. Tätä harrastusta olen kaivannut. :)

20 kommenttia:

 1. Olipas kiva lukea kuulumisia ja vielä näin mahtavia sellaisia.♥ Oikein paljon onnea odotukseen.♥♥ Niin kaunis masu sinulla.

  VastaaPoista
 2. Jee. Ihanaa. Vauva. Hurjasti voimia ja halauksia sinne sinulle. Lapsetki kasvanu silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Ja niin taitavat olla, taas! :D

   Poista
 3. Siis vau, ihanaa ja onnea kovasti teidän koko perheelle vauva uutisista 😀 olenkin aika ajoin miettinyt mikäs on kun ei postauksia ole näkynyt ja selvisihän se syy ☺ tiedän niin tuon väsyn mikä itselläni oli tätä neljättä odottaessa! Nytpä meidänkin vaavi jo kohta 4kk ! Aika menee hujauksessa ja kääk ihanaa kohta teilläkin on taas pienistä pienin 😊 innolla odotellaan postauksia aiheesta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On tää hurjaa, vastahan sinäkin sun pientä odotit ja kohta hän jo mennä viipottaa kovaa vauhtia. :)

   Poista
 4. Voi onnea ♥ Mietinkin juuri yksi päivä että mikähän kun et kirjoittele :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja heh, et ilmeisesti ole ollut ainoa. :D

   Poista
 5. Tosi paljon onnea kuudennesta lapsesta!:) Kiva jos taas alat kirjoittaa useammin, mä olen myös miettinyt että miks et oo kirjottanu ja oon kaivannu sun postauksia. Sun blogi on yksi mun suosikkiblogeista:)

  VastaaPoista
 6. Onnea tuhannesti! Olinkin jo miettinyt, mihin olet kavonnut. :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea!:) t.Pian viidennen saava vakkarilukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja jaksamista sinulle loppuodotukseen! :)

   Poista
 8. Hui. Mun sydän pomppas kurkkuun eka ku luin et sitä ollaan paksuna ja yh. Et mitä ootteks eronnu. Mut ei sentään.:D onnea hirveesti, niin ihanaa. Sä sovit niin suurperheen äidiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, onkohan tuo vähän harhaanjohtava tuo mun teksti, apua. :D Ei pidä käyttää yh:ta enää. xD Kiitos paljon! :)

   Poista