keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kesäterveiset Perheentuvalta!

Hei vaan taas pitkästä aikaa! Kesä on edennyt ihan hurjaa vauhtia, viimeisin kirjoitus on näköjään jostain huhtikuulta.. Jonkin luonnoksen tein tässä jokin aika sitten, mutta se on nyt ainakin toistaiseksi vielä julkaisematta, taisi jäädä viimeistelemättä syystä jota en enää edes muista. Mutta nyt ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja kirjoittaa näin päiväsaikaan pikaisesti meidän kesän kuulumisia, pienin nukkuu nimittäin ulkona päiväunia ja toisiksi pienin on mummun kanssa mini-kesäreissulla JOTEN minulla on ihan ennennäkemättömät mahdollisuudet saada istua hetki koneen äärellä ihan rauhassa. Kääk. Kun saisi vielä oman mielen viriteltyä sellaiselle taajuudelle, ettei jatkuvasti sressaisi sitä että kohta tulee kuitenkin joku keskeytys ja ajatus katkeaa ja kaikki menee ihan päin pylleröä.. :D

Tässä kohtaa kesää lapset ja erityisesti minä itse olen jo saanut sellaisen ihan kiva lomafiiliksen päälle. Lasten lomautumisessa ei mennyt läheskään niin kauaa kuin omassa, he riitelivät ja tappelivat ensimmäiset pari viikkoa, mutta sittemmin meno on jo tasaantunut. Minulla itselläni on ollut taas iso työ rauhoittaa oma mieli ja tolkuttaa itselleni, että mihinkään ei ole nyt kiire. Olen saanut tehtyä jopa sellaisia hommia, mitkä ovat odottaneet tekijäänsä tyyliin koko talven. Hetkittäin on ollut sellaisiakin hetkiä, että huomaan istuvani sohvalla vailla tekemistä. Oikeastihan tästä huushollista ei tekeminen lopu ikinä, mutta olen päässyt pitkästä aikaa sille levelille, että tekemättömät hommat ei paina mieltä niin paljoa ja joku itselle kiva juttu saattaa pyyhkäistä heittämällä pakollisten töiden ohi. 

Mies on vielä tämän viikon töissä ja sitten hänkin jää neljän viikon kesälomalle. Meillä ei ole mitään ihmeellisiä kesälomasuunnitelmia, tämän porukan kanssa pääsee helpommalla (ja halvemmalla) kotona, mutta ainakin Ähtärin eläinpuistossa ja Korkeasaaressa olisi tarkoitus lähteä käymään. Lapsille on ihan luksusta se, että he saavat istua iskän kanssa kalalla ilman hoppua ja aamulla saa kölliä pitkään. Kaikki kesän peruselemetit ovat kasassa kun pääsee uimaan, mummulaan yökylään ja vähän väliä tulee sellainen olo, ettei ole mitään tekemistä. Kesälomassa on (muun muassa) se hyvä puoli, että fyysisen levon lomassa myös mieli rauhoittuu ja se taas vie lasten luovuuden ihan uusiin maisemiin. Varsinkin isommille jaksan tolkuttaa, että välillä tekee tosi hyvää vain köllötellä sohvalla ja ettei jatkuvasti tarvitse olla puuhaamassa jotakin. Talvella sitä saa taas viilettää paikasta toiseen tukka torvella. Tämän neuvon kun muistaisi sitten vielä itsekin. No, pikkuhiljaa.

Meidän oli tarkoitus ottaa lapsille syksyllä yleiseen rokotusohjelmaan tuleva vesirokkorokote, mutta ylläriylläri vesirokko löysi kuin löysikin tiensä meille. Taudin alkuperä on meille edelleenkin täysi mysteeri, mutta tulipahan sekin tauti lusittua. Meillä ei siis kukaan lapsista ole vesirokkoa sairastanut. Sulo aloitti ja vajaan parin viikon kuluttua se tuli lopuille viidelle. Juhannuksen jälkeinen viikko meni vesirokon merkeissä ja selvisimme siitä - sanoisinko näin harrypottermaisesti - odotukset ylittävästi. Huh.

Hilla täyttää tämän kuun lopussa jo seitsemän kuukautta. Hän on nyt pari viikkoa opetellut syömään kiinteää ruokaa ja pikkuhiljaa se alkaakin sujumaan. Hilla on edelleen hyvin tyytyväinen tenava, yöllä hän herää pari kertaa syömään eikä päivällä valita muuta kuin nälkää, väsymystä ja kakkaa vaipassa. Muuten hän nauttii suunnattomasti isompien sisarusten huomiosta ja seurasta ja pääosan päivästä hän käyttääkin heidän touhujensa seuraamiseen joko lattialta tai sitteristä. Hän nousee konttausasentoon, mutta ei nytkyttämistä lukuunottamatta osaa edetä sillä tyylillä vielä mihinkään suuntaan. Onneksi, jos niin saa sanoa, sehän tästä nyt enää puuttuu että hän lähtee syömään lastenhuoneiden lattioilta pikkulegoja ja muovailuvahaa. XD

Tällä hetkellä täällä sataa vettä, mutta lämpöasteita on melkein kaksikymmentä. Vaikka tähän mennessä kesäsäät eivät ole olleet ihan parhaita, me luotamme siihen, että kyllä se kesä meitä vielä hellii. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti